[Review – 4.5/5 by Rattle Inc] NMK: Ravenous Spectre (2018)

Read the full review HERE (Hungarian Only).

“Ahogy azt nemrégiben, Csajok csúcsközelben című cikkemben is írtam (itt olvasható), az utóbbi időszakban kifejezetten vadásztam az olyan súlyosabb muzsikákra, azon belül is a frissebb anyagokra, ahol hölgy áll a mikrofon mögött. Találtam is szép számmal, és új szerzeményeim közül ez az az anyag, amelyik a leginkább belopta magát a szívembe.

Egy perui csapat bemutatkozó albumáról van szó, akik műfaji meghatározásuk szerint dallamos death metalt játszanak. Ez azonban félrevezető lehet, mert bár Nathalie Markoch nemcsak dallamosan énekel, hanem időnként hörög is, egyik-másik dalra a kifejezetten gyors tempó jellemző, és a hangzás is kellemesen súlyos, inkább nevezném ezt a stílust death elemekkel átszőtt heavy/power metalnak.

Fő hatásaikként a Carcass-t, az At The Gates-t, a Dark Tranquility-t és – nem véletlenül – a Symphony X-et nevezik meg, ám a súlyos megszólalás, a sötét atmoszféra, a képzett női énekhang és a fogós refrének egy szokatlan, teljesen új zenei világot eredményeznek. (…)” – Rattle Inc.

Read the full review HERE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: